Tajemství dobré nálady

Existuje mnoho způsobů, které nám zvednou náladu. Takovou tutovkou je čokoláda. Čokoláda nebo kakao. Uvařit si kakao, hm, proč mě to nenapadlo dřív!

Třešně, srdce a laskavost

Léto vnímáme jako čas koupání, třešní, a odpočinku. Víte jak se v létě starat nejen o dobré jídlo, ale také o to, co prospívá vašemu srdci?

Poklad v kuchyni ukrytý

Poklad v kuchyni ukrytý Klidně vsadím, že tohoto superhrdinu máte v kořence mezi ostatním kořením. Možná netušíte, že toho umí mnohem víc než ochutit vývar nebo dát jídlům šmrnc. To, že jsem ho nazvala superhrdinou, má svoje důvody. Přispívá k našemu zdraví. S potížemi pomáhá na více frontách. Bobkový list (bobek, vavřín), nenápadný bojovník Tak schválně, řekli byste to do něj? Vybrala jsem několik oblastí, kde pomáhá: podporuje trávení […]

Ještě jednou játra

Ve spojení s játry máme většinou škodliviny v jídle a ve výživě všeobecně, ale játra potřebují naši pozornost nejen v únoru a nejen kvůli jídlu a pití.

Když přichází jaro

Cítíte ho ve vzduchu, vidíte jemné náznaky či hned snadno rozpoznatelné projevy. Jak nejlépe využít dobu předjaří, jak se na jaro připravit, abychom si ho plně užili.

Perla východu

Slzovka obecná, také Jobovy slzy Mezi potraviny, které jím často už teď patří. Dneska ráno jsem jí zamíchala do kaše. Moc mi chutná i ten teplý vývar z ní. Čím víc o ní čtu, divím se, že mi do cesty nepřišla dřív. Nejenže posiluje slezinu, ale pomáhá vyživovat pleť!...

Místo rachejtlí jídlo pro psy

Nejspíš většina z vás ví, že máme Harbulku. Krásnou bulteriéří slečnu. Je právě v pubertě, tak je s ní veselo. Ale je vlastně boží. Někdy říkám, že nám zachraňuje život. Jinak bychom pořád jen něco pracovali, a ani nevystrčili nos ven, natož jít na procházku. Loni na...

Čas jablek

Á dva tři, šou dva tři…ale ne, neučím jablka tančit. Ten valčíkový rytmus mi tak sám od sebe vtančil do řádek, protože tak lehce, jako se vznáší tanečníci na parketě při tónech třídobého tance, si každoročně vyrábím svůj domácí jablečný ocet. A vy můžete také. Než se...