Zde najdete hlavně mastičky a tinktury, které si sami děláme, blogy a úvahy na téma darů, kterých se nám od přírody dostává, a další její zázraky.

Něco málo o tom, CO děláme, JAK z ČEHO a hlavně PROČ

„Opakování matka moudrosti“.  A tak i zde můžete nalézt mnohé z toho, co je již publikováno i jinde. Informace se snažíme zasadit do kontextu a přidat naši zkušenost.

Pokud se námi inspirujete, nebo od nás získáte něco z „přebytků“ určitě si přečtěte upozornění

Články, blogy, oznámení

týkající se bylinkářství, tinktur, využití přírodních prostředků, fytoterapie nebo tradiční čínské medicíny

Tajemství dobré nálady

Existuje mnoho způsobů, které nám zvednou náladu. Takovou tutovkou je čokoláda. Čokoláda nebo kakao. Uvařit si kakao, hm, proč mě to nenapadlo dřív!

číst více

Poklad v kuchyni ukrytý

Poklad v kuchyni ukrytý Klidně vsadím, že tohoto superhrdinu máte v kořence mezi ostatním kořením. Možná netušíte, že toho umí mnohem víc než ochutit vývar nebo dát jídlům šmrnc. To, že jsem ho nazvala superhrdinou, má svoje důvody. Přispívá k našemu zdraví. S potížemi pomáhá na více frontách. Bobkový list (bobek, vavřín), nenápadný bojovník Tak schválně, řekli byste to do něj? Vybrala jsem několik oblastí, kde pomáhá: podporuje trávení […]

číst více

Ještě jednou játra

Ve spojení s játry máme většinou škodliviny v jídle a ve výživě všeobecně, ale játra potřebují naši pozornost nejen v únoru a nejen kvůli jídlu a pití.

číst více

Když přichází jaro

Cítíte ho ve vzduchu, vidíte jemné náznaky či hned snadno rozpoznatelné projevy. Jak nejlépe využít dobu předjaří, jak se na jaro připravit, abychom si ho plně užili.

číst více

Perla východu

Slzovka obecná, také Jobovy slzy Mezi potraviny, které jím často už teď patří. Dneska ráno jsem jí zamíchala do kaše. Moc mi chutná i ten teplý vývar z ní. Čím víc o ní čtu, divím se, že mi do cesty nepřišla dřív. Nejenže posiluje slezinu, ale pomáhá vyživovat pleť!...

číst více

Čas jablek

Á dva tři, šou dva tři…ale ne, neučím jablka tančit. Ten valčíkový rytmus mi tak sám od sebe vtančil do řádek, protože tak lehce, jako se vznáší tanečníci na parketě při tónech třídobého tance, si každoročně vyrábím svůj domácí jablečný ocet. A vy můžete také. Než se...

číst více